De nieuwste trends in geboortekaartjes

Dit zijn de 5 nieuwste trends in geboortekaartjes voor 2024

Trends in geboortekaartjes veranderen continu en worden elk jaar beïnvloed door nieuwe technologieën, kleuren en ontwerp ideeën. Dat kan best lastig zijn als je op zoek bent naar inspiratie voor een geboortekaartje. Geen zorgen, ik heb de 5 allerlaatste trends voor je op een rij gezet. En daarbij: kies vooral wat je mooi vindt en past bij jullie pasgeboren kindje. 

1. Beige & nude: Eén van de grootste trends van dit moment zijn geboortekaartje met prachtige beige en neutrale zandkleuren. Deze stijl beperkt zich niet tot geboortekaartjes maar heeft ook zijn weg gevonden naar interieurtrends. De beige geboortekaartjes stralen rust en tijdloze eenvoud uit, waardoor ze vaak geschikt zijn voor zowel jongens als meisjes. Beige combineert prachtig met goudfolie of koperfolie, wat zorgt voor een warme en luxe uitstraling.

Deze nieuwe trend is even wat anders dan de kleurrijke kaarten die ik doorgaans ontwerp, maar ik heb me deze stijl inmiddels eigen gemaakt en volledig omarmd op mijn eigen unieke wijze.

 

2. Bijzondere vormen:

Traditionele rechthoekige kaartjes hebben plaatsgemaakt voor creatievere en uniekere ontwerpen. Geboortekaartjes met bijzondere vormen worden ook wel ‘stanskaarten genoemd’. Zo zijn er ronde kaartjes, vierkante kaartjes en geboortekaartjes met een mooie boog.

Maar in principe is alles mogelijk. Heb jij dus een idee voor een speciale vorm (een hartje, een bloem, zon of welke vorm dan ook) laat het me dan weten en ik voeg een kaart met deze stansvorm toe aan de collectie.

3. Abstracte vormen: Een super toffe trend die je in 2024 meer gaat zien zijn de abstracte geboortekaartjes. Denk aan strakke lijnen, ronde vormen en mooie pastelkleuren. En wat dacht je van het mixen van deze trend met de vorige? Stel je voor: golvende bewegingen en ronde vormen op je kaart. Dat klinkt toch cool?

Het beste van alles? Je kunt deze kaarten makkelijk zelf aanpassen in onze editor. De vormen kun je allemaal apart bewerken, verplaatsen en van kleur veranderen, het is super simpel om zelf een abstract geboortekaartje te maken!

4. Personalisatie: Een trend die zich elk jaar blijft ontwikkelen is personalisatie. Ouders willen hun eigen, unieke draai aan de geboortekaartjes geven, zoals het gebruik maken van verschillende kleuren, lettertypen en vormen. En daarvoor hebben we onze editor in het leven geroepen. Elk geboortekaartje kun je hierdoor makkelijk aanpassen naar eigen wensen en personaliseren naar de perfecte uitstraling voor je pasgeboren baby.
 

 

5. Duurzame materialen: Tot slot is er een groeiende trend in het gebruik van duurzame materialen voor geboortekaartjes. Ouders willen graag hun steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en daarom kiezen ze voor kaartjes die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of duurzame papiersoorten.

Ik heb 3 prachtige gerecycelde papiersoorten waar je de vezels in ziet zitten. Een pracht combinatie met de mooie handgetekende illustraties. Lees hier alles over deze duurzame papiersoorten.

 

Welke trends in geboortekaartjes vind jij het leukste?

Gelukkig kunnen we bij Studio WAM zeggen dat we behoorlijk bij de tijd zijn ;) De trends sluiten helemaal aan bij wat we zelf het mooiste vinden en we hopen dat jij er ook iets uithaalt voor jouw pasgeboren kindje.

Wil je graag een van de geboortekaartjes bestellen? Klik hier voor het complete overzicht en kies je favoriet. Met onze gebruiksvriendelijke editor kun je het geboortekaartje makkelijk bewerken en aanpassen naar eigen wensen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wil je helemaal iets anders? Kijk dan verder op de website of neem contact op. Ik bespreek graag de mogelijk-heden met je.