De nieuwste trends in geboortekaartjes

Dit zijn de nieuwste trends in geboortekaartjes

Trends in geboortekaartjes veranderen continu en worden elk jaar beïnvloed door nieuwe technologieën, kleuren en ontwerp ideeën. Dat kan best lastig zijn als je op zoek bent naar inspiratie voor een geboortekaartje. Geen zorgen, we hebben de 5 allerlaatste trends voor je op een rij gezet. En daarbij: kies vooral wat je mooi vindt en past bij jullie pasgeboren kindje. 

1. Natuurlijke en organische ontwerpen: Eén van de grootste trends van dit moment zijn ontwerpen met natuurlijke en organische elementen, zoals bloemen, bladeren, takken en dieren. Deze ontwerpen geven namelijk een gevoel van warmte en verbinding met de natuur, en passen perfect bij een pasgeboren baby. De geboorte is tenslotte een magisch moment van Moeder Natuur, al voelt dat wellicht op het moment zelf net iets anders ;).

 

2. Handgetekend: Een trend die we ook steeds vaker zien, is het gebruik van handgetekende illustraties. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van zachte kleuren en subtiele lijnen om een persoonlijk en uniek gevoel te creëren. Dit geeft een extra persoonlijke touch aan het kaartje en zorgt voor een warme uitstraling.

Voor ons niets nieuws, want alle geboortekaartjes bij Studio WAM zijn handgetekend (en vrijwel allemaal met natuurlijke en organische elementen). Daar is het allemaal mee begonnen en dat vinden we het allerleukste om te doen!

3. Bijzondere vormen: Traditionele rechthoekige kaartjes hebben plaatsgemaakt voor creatievere en uniekere ontwerpen. Geboortekaartjes met bijzondere vormen worden ook wel ‘stanskaarten genoemd’. Zo zijn er ronde kaartjes, vierkante kaartjes en geboortekaartjes met een mooie boog.

Maar in principe is alles mogelijk. Heb jij dus een idee voor een speciale vorm (een hartje, een bloem, zon of welke vorm dan ook) laat het me dan weten en ik voeg een kaart met deze stansvorm toe aan de collectie.

4. Personalisatie: Een trend die zich elk jaar blijft ontwikkelen is personalisatie. Ouders willen hun eigen, unieke draai aan de geboortekaartjes geven, zoals het gebruik maken van verschillende kleuren, lettertypen en vormen. En daarvoor hebben we onze editor in het leven geroepen. Elk geboortekaartje kun je hierdoor makkelijk aanpassen naar eigen wensen en personaliseren naar de perfecte uitstraling voor je pasgeboren baby.
 

 

5. Duurzame materialen: Tot slot is er een groeiende trend in het gebruik van duurzame materialen voor geboortekaartjes. Ouders willen graag hun steentje bijdragen aan een duurzamere wereld en daarom kiezen ze voor kaartjes die gemaakt zijn van gerecyclede materialen of duurzame papiersoorten. Bekijk hier onze verschillende papiersoorten en zie de mogelijkheden voor prachtig eco papier.

 

Welke trends in geboortekaartjes vind jij het leukste?

Gelukkig kunnen we bij Studio WAM zeggen dat we behoorlijk bij de tijd zijn ;) De trends sluiten helemaal aan bij wat we zelf het mooiste vinden en we hopen dat jij er ook iets uithaalt voor jouw pasgeboren kindje.

Wil je graag een van de geboortekaartjes bestellen? Klik hier voor het complete overzicht en kies je favoriet. Met onze gebruiksvriendelijke editor kun je het geboortekaartje makkelijk bewerken en aanpassen naar eigen wensen, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Wil je helemaal iets anders? Kijk dan verder op de website of neem contact op. Ik bespreek graag de mogelijk-heden met je.