Papiersoorten


De keus voor een papiersoort is erg belangrijk, het effect van ieder papier is heel verschillend. De ene papiersoort is wat gladder dan de ander, wat geler van kleur of wat dikker. Mijn advies is om altijd een proefdruk te bestellen (of als je erg twijfelt meerdere zodat je kunt vergelijken), zodat je hem in het echt kunt zien. Met de proefdruk wordt gelijk een envelopje met samples van alle papiersoorten geleverd, zo kun je de verschillende soorten naast elkaar leggen. Dat maakt de keus hopelijk wat makkelijker.

Wil je graag advies over welk papiersoort het beste past bij jouw kaart?
Neem dan gerust contact met me op.

 

 

Duurzaam

Alle papiersoorten zijn FSC-gecertificeerd. Dit betekent dat het papier gemaakt wordt van hout afkomstig uit verantwoordelijk beheerde bossen, het keurmerk werkt actief mee aan de instandhouding van bossen wereldwijd voor deze én toekomstige generaties. Ook is er een papiersoort die gemaakt is van gerecycled papier.
Tijdens het drukproces wordt er geprint met onschadelijke - 100% niet giftige - ‘droge inkt’ (toner), waarbij tijdens het drukproces bovendien niets verloren gaat. Er wordt tijdens het drukproces geen gebruik gemaakt van alcohol, oplosmiddelen, ontvlambare materialen of andere chemische stoffen die belastend voor het milieu en voor de mens kunnen zijn.