Geboortekaartjes retro

Nieuw! Retro en vintage geboortekaartjes

Stap binnen in een betoverende wereld van retro geboortekaartjes, waar de charme van het verleden tot leven komt in unieke en nostalgische ontwerpen. In deze blog neem ik je mee op een reis door de geschiedenis en laat ik je kennismaken met de prachtige wereld van retro geboortekaartjes. Lees maar mee!

Een stukje geschiedenis

Retro geboortekaartjes laten ons teruggaan naar een tijd waarin de wereld er anders uitzag. De jaren '50 en '60 waren een periode van opbloeiende creativiteit en stijl. Retro geboortekaartjes halen inspiratie uit deze periode en brengen een vleugje nostalgie en tijdloze schoonheid naar het moderne ouderschap.

Retro vormen en patronen

Een opvallend kenmerk van retro geboortekaartjes zijn de unieke vormen en patronen. Denk aan asymmetrische vormen, zoals bijzondere cirkels, ruiten, of speelse zigzaglijnen.

Deze geometrische vormen voegen een eigentijds en creatief element toe aan het kaartje. Daarnaast kunnen retro patronen zoals polka dots, strepen of bloemmotieven een vleugje vintage charme geven aan het ontwerp.

Vintage typografie

De typografie speelt een belangrijke rol bij retro geboortekaartjes. Kies voor lettertypes die doen denken aan de klassieke stijl uit het verleden. Denk aan sierlijke krullen, handgeschreven letters of gedurfde hoofdletters.

Overweeg ook om woorden of namen uit te lichten door ze in een groter formaat of in een opvallend lettertype weer te geven. Of kies voor foliedruk, waardoor de naam nog beter tot zijn recht komt. Bekijk hier de voorbeelden van foliedruk.

 

Bijpassend kleurenpalet

Voor retro geboortekaartjes maken we gebruik van een zorgvuldig gekozen kleurenpalet om een gevoel van nostalgie en warmte over te brengen. Je ziet vooral de geel-bruine tinten terugkomen, maar ook zachte pastelkleuren zoals mintgroen, zachtroze, babyblauw en lichtgeel doen het goed.

Daarnaast kun je overwegen om contrasterende kleuren te gebruiken om bepaalde elementen, zoals namen of illustraties, extra te laten opvallen. Iets met retro-moderne stijl ;) 

Duurzaam eco papier

Om de retro-ervaring helemaal compleet te maken, adviseer ik je om de kaartjes te laten drukken op eco papier. Dit is prachtig, lichtbruin papier met een unieke uitstraling door de zichtbare vezels. Het papier is niet gecoat en bestaat voor 20% uit katoen (FSC) en voor 80% uit gerecyclede vezels.

Ben je benieuwd hoe dit eruit ziet? Bekijk hier de speciale collectie.


Retro geboortekaartje bestellen?

Wil je graag een retro en vintage geboortekaartje bestellen? Die nostalgie snappen we helemaal. Bekijk hier de collectie of haal de retro elementen uit de editor en ga zelf aan de slag. Heb je nog specifieke wensen, ideeën of vragen? Neem gerust contact op en ik help je graag verder.

Klik hier voor de retro collectie