Een compleet geboortekaartje bestellen: waar moet je aan denken?

Een compleet geboortekaartje bestellen in 7 stappen: waar moet je aan denken?

Hoera je bent zwanger! Je wilt graag een geboortekaartje bestellen, maar wanneer ga je je geboortekaartje regelen en waar moet je allemaal aan denken? In deze blog bespreek ik alle opties en overwegingen waar je aan kan denken bij het bestellen van een compleet geboortekaartje.

1. Geboortekaartje kiezen

De hele zoektocht begint natuurlijk met het vinden van een geboortekaartje dat helemaal bij jullie past. Mijn tip hiervoor is: kijk online, zoek op pinterest of andere social media maar laat je niet overweldigen. Je kan bijvoorbeeld je zoekopdracht al verkleinen door te zoeken op een specifieke kleur, stijl of thema.

Houd hierbij in het achterhoofd dat het ontwerp de persoonlijkheid van jullie als ouders mag weerspiegelen, zijn jullie heel uitbundig of meer minimalistich? Kies kleuren die passen bij je persoonlijke smaak en stijl. En kijk ook eens naar het interieur van de babykamer, vaak kan je dit doortrekken naar het ontwerp van het geboortekaartje.

Maar wanneer regel je dit nu? Mijn advies is om te zorgen dat je 2 tot 3 maanden van te voren een proefdruk kunt bestellen.

 

2. Proefdruk bestellen

Ik adviseer om altijd een proefdruk te bestellen van jullie geboortekaartjes. Zo kun je hem al eens in het echt vasthouden en kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je de definitieve kaartjes gaat bestellen. Bij Studio WAM krijg je bij het bestellen van een proefdruk tevens een sample setje meegeleverd. Hierin vind je voorbeelden van de verschillende papiersoorten waaruit je kunt kiezen, evenals de kleuren van de enveloppen.

Ik schreef ook een blog over de drie exclusieve, duurzame papiersoorten waar je uit kunt kiezen.

 

3. Enveloppen

Een gouden tip is om de enveloppen al op voorhand te bestellen, zo kun je ze al beschreven klaar hebben liggen wanneer jullie kleintje geboren wordt. Een mooi taakje voor in je zwangerschapsverlof.

TIP! Bestel je enveloppen nog in 2023, vanaf januari worden ze 8ct. per stuk duurder!

 

4. Gepersonaliseerde sluitstickers en postzegels

Wil je dat er echt een compleet pakket in de brievenbus valt? Bestel dan een sluitsticker en postzegel in dezelfde stijl als je geboortekaartje. Bijkomend pluspunt: je hoeft niet alle enveloppen dicht te likken.

Tegenwoordig kun je bij PostNL je eigen postzegel laten maken. Hoe tof als deze ook helemaal matcht bij het geboortekaartje! Koop je jouw geboortekaartjes bij Studio WAM dan krijg je van mij gratis een afbeelding waarmee je jouw eigen postzegels kunt bestellen.

5. Kraamborrel kaartje

Je ziet steeds vaker dat jonge ouders een kraamborrel geven om de komst van hun kleintje te vieren. Hoe handig om deze uitnodigingen tegelijk met het geboortekaartje te versturen? Er zijn super mooie paperclips waarmee je dit kleine kaartje aan het geboortekaartje kunt bevestigen.

6. Geboorte aankondiging

Straks mag de hele buurt weten dat jullie kleintje geboren is! Ook hier kun je weer kiezen voor een aankondiging in dezelfde stijl als het geboortekaartje. Een toffe raamsticker, een bord voor in de tuin of een geboortevlag. Waar gaat jouw voorkeur naar uit?
Bekijk hier alle geboorteaankondiging producten.

Tip! Bestel dit product ook al op voorhand want deze producten hebben vaak een langere levertijd. Zo kan de vlag/bord gelijk uit wanneer de kleine geboren is.


7. Geboortekaartjes bestellen

Jullie kleintje is geboren en nu is het tijd om de geboortekaartjes te bestellen. Op onze website staat het kaartje al klaar in jouw account. Je hoeft alleen nog maar de ontbrekende gegevens aan te passen en de bestelling te plaatsen.

Zodra je bestelling is geplaatst, gaan de kaartjes naar de drukker. Als je vóór 17:00 uur bestelt, worden ze al binnen 1 werkdag bij je bezorgd. Houd er rekening mee dat kaartjes in een bijzondere vorm en kaartjes met foliedruk een extra werkdag nodig hebben voor levering.

Heb je speciale wensen of een persoonlijk verzoek? Neem gerust contact met ons op, we staan klaar om je te helpen en de mogelijkheden te bespreken.

Bekijk hier alle geboortekaartjes