Genderneutrale namen voor jouw baby

Genderneutrale namen voor jouw baby

Het kiezen van een babynaam is een van de meest bijzondere en belangrijke beslissingen die je als aanstaande ouder te nemen hebt. Een groeiende trend in de wereld van babynamen is de keuze voor een genderneutrale naam. Deze namen zijn niet gebonden aan een specifiek geslacht en kunnen dus zowel voor jongens als meisjes.
 

Wat zijn genderneutrale babynamen?

Genderneutrale namen, ook wel unisex babynamen genoemd, zijn namen die zowel voor jongens als meisjes geschikt zijn. Deze namen hebben geen specifieke associatie met een bepaald geslacht, waardoor ze veelzijdig en tijdloos zijn. Genderneutrale namen worden steeds populairder vanwege hun inclusiviteit en moderniteit.
 

Top 10 genderneutrale babynamen 2023

Er zijn talloze prachtige genderneutrale babynamen om uit te kiezen. Hier zijn 10 populaire namen die geliefd zijn in Nederland:
 

 1. Charlie
 2. Sam
 3. Bo
 4. Jamie
 5. Robin
 6. Alex
 7. Lou
 8. Quinn
 9. Novi
 10. Jip
   

De favoriete genderneutrale geboortekaartjes van Studio WAM:

 

Waarom kiezen voor een genderneutrale babynaam?

Genderneutrale babynamen bieden een prachtige en moderne optie voor ouders die op zoek zijn naar inclusieve en tijdloze namen voor hun kinderen. Daarnaast zijn het vaak ook ontzettend leuke en stoere namen. Zo was Marijn echt mijn favoriete keus voor onze dochter (helaas dacht mijn man daar anders over).


Originele unisex namen

De volgende namen zijn ook helemaal geschikt voor ieder geslacht maar worden in Nederland minder vaak gegeven dan bovenstaande lijst. Dus ben je op zoek naar een originele unisex naam voor jullie baby? Doe hier je inspiratie op, misschien staat dé naam voor jullie kindje ertussen.

 1. Lux
 2. Mika
 3. Luca
 4. Yuki
 5. Marijn
 6. Jonne
 7. Sky
 8. Bowie
 9. Teddy
 10. Dani

Heb je een mooie naam gevonden? Bezoek dan ook de website voor meer inspiratie en bekijk de collectie genderneutrale geboortekaartjes vol kleurrijke en inclusieve ontwerpen.