Geboortekaartjes met illustraties uit de natuur

Geboortekaartjes met illustraties uit de natuur

Vrolijke geboortekaartjes met illustraties uit de natuur. Waar haal ik die inspiratie vandaan? In deze blog neem ik jullie mee in mijn bronnen van inspiratie en ideeën.

Waarom illustraties uit de natuur?

Ik kom van jongs af aan al graag in de natuur. Bloemen plukken, buitenspelen en kamperen. Ik deed het allemaal. En nog altijd vind ik het fijn om in de natuur te zijn en bijvoorbeeld een flinke boswandeling te maken; het geeft me rust, ruimte én creatieve ideeën. Tijdens een wandeling schieten me vaak ideeën te binnen en op vakantie pak ik dan graag mijn aquarel erbij om buiten te schilderen. Zo ontstaat er soms spontaan een nieuw geboortekaartje midden in de natuur.

De natuur inspireert mij in allerlei vormen en maten. En dat stokje geef ik nu door aan mijn kinderen. We gaan vaak kamperen, zijn veel buiten en gaan regelmatig op zoek naar mooie bloemen en planten. Inmiddels heb ik mijn stadstuin omgetoverd tot een ware flora en fauna om mijn inspiratiebron nog dichterbij huis te halen. Maar er is meer.

 

Inspiratie op onverwachte momenten

Van wiegjes in bloementuinen tot het heelal en verschillende soorten dieren. De geboortekaartjes zijn over het algemeen gebaseerd op inspiratie uit de natuur. Maar ik doe ook veel ideeën op in andere settings.

Zo raak ik vaak geïnspireerd door mooie schilderijen, verschillende musea, kringloopwinkels en zelfs door kleding. Al winkelend zie ik dan ineens leuke kleurencombinaties of patronen voorbij komen. En soms is het iets of iemand op straat die mij onverwachts inspireert voor illustraties. Eén ding is zeker: mijn voelsprieten pikken de hele dag ideeën op ;).

 

 

Unieke, handgeschilderde geboortekaartjes

Ik gebruik veel organische vormen uit de natuur en schilder vaak eerst een illustratie in aquarel. Vervolgens maak ik het af met digitaal tekenwerk en dat zorgt voor een unieke combinatie van schilderwerk en de moderne technologie.

Omdat ik elk geboortekaartje zelf ontwerp, zijn de kaartjes nooit hetzelfde. Dat past ook bij mijn visie: elke geboorte is namelijk een uniek moment. En daar hoort ook een speciaal kaartje bij voor jouw pasgeboren kindje.

 

Geboortekaartjes met illustraties uit de natuur bestellen

Alle geboortekaartjes met illustraties uit de natuur zijn terug te vinden in de webshop. Er zijn veel illustraties opgeslagen in de editor, dit betekent dat je de geboortekaartjes zelf kunt maken met mijn afbeeldingen, of pas een bestaand ontwerp aan naar jouw wensen.

Wil je liever een geboortekaartje geheel op maat laten maken? Ook dat is mogelijk. Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

 

 

Tekkel