Alles wat je moet weten over foliedruk

Alles wat je moet weten over foliedruk

Bij Studio WAM bied ik een breed scala aan geboortekaartjes met foliedruk aan. Met de opkomst van digitale druktechnieken is foliedruk de laatste jaren steeds populairder geworden. In deze blog vertel ik je meer over foliedruk en de nieuwste trend op het gebied van folie: holografische folie. Maar wat is foliedruk nou precies?

Wat is foliedruk en hoe werkt het?

Foliedruk is een druktechniek waarbij een folie wordt aangebracht op drukwerk. Deze techniek wordt vaak gebruikt om ontwerpen extra glans en luxe uitstraling te geven. Het is een zeer precieze en zorgvuldige techniek die een specialistische drukmachine vereist.

Om te beginnen wordt er van het ontwerp dat je op de kaart wilt hebben een soort stempel gemaakt. Deze plaat wordt vervolgens verwarmd, zodat de folie op de kaart kan worden overgebracht. De folie zit op een rol en wordt in de machine geplaatst.

Wanneer de plaat op de juiste temperatuur is, wordt de kaart onder de plaat geplaatst en wordt de folie op de kaart gedrukt. Dit proces zorgt ervoor dat de folie aan de kaart blijft plakken. Vervolgens wordt de kaart door een koelsysteem geleid om de folie te laten uitharden en te laten hechten aan de kaart.

 

Holografische folie: de nieuwste trend in drukwerk

Er zijn verschillende soorten foliekleuren beschikbaar: goud, zilver, koper en rosegoud. Een van de nieuwste trends op het gebied van folie is holografische folie. Deze folie heeft een prachtige, futuristische uitstraling en bestaat uit verschillende kleurlagen die samen een regenboogeffect creëren. De folie geeft een extra dimensie aan het ontwerp en is perfect voor mensen die iets unieks en bijzonders willen.

Bekijk hier de geboortekaartjes met holografische folie.

 

Geschikte papiersoorten voor folie

Foliedruk kan alleen worden aangebracht op de papiersoorten linnen, soft touch en coated karton. Dit komt doordat deze papiersoorten een glad oppervlak hebben dat geschikt is voor het hechten van de folie. Andere papiersoorten, zoals bijvoorbeeld oud hollands of ongestreken papier, zijn minder geschikt voor foliedruk omdat het oppervlak minder glad is en de folie minder goed hecht. Vandaar dat je bij de geboortekaartjes met folie slechts kunt kiezen voor deze 3 papiersoorten.


Waarom kiezen voor een geboortekaartje met folie?

Er zijn verschillende redenen waarom je voor een geboortekaartje met folie zou willen kiezen:

  1. 1. Uniek: Folie geeft een unieke en opvallende uitstraling aan je ontwerp. Het creëert een bijzondere, glanzende en driedimensionale uitstraling die niet kan worden bereikt met traditionele druktechnieken.

  2. 2. Luxe uitstraling: Foliedruk geeft een luxe uitstraling aan je geboortekaartje, het geeft de ontvanger het gevoel dat er extra aandacht en zorg is besteed aan het ontwerp.

  3. 3. Personalisatie: Door gebruik te maken van folie kun je specifieke delen van het kaartje benadrukken, zoals namen, geboortedata of illustraties. Hierdoor kan het geboortekaartje een extra persoonlijk tintje krijgen.


Kan ik een proefdruk met folie bestellen?

Ja, dat kan zeker! Voor €2,50 bestel je jouw eerste proefdruk met folie en envelop. De levertijd voor een geboortekaartje met folie is wel langer dan voor een standaard geboortekaartje. Heb je jouw proefdruk of bestelling voor 17:00 uur geplaatst dan gaan ze de eerstvolgende werkdag op de post.


Geboortekaartjes met foliedruk bestellen

Alle geboortekaartjes met folie zijn terug te vinden op deze pagina. Ga je zelf nog aan de slag met mijn ontwerpen? In de ontwerptool vind je een kopje met de naam 'folie', deze illustraties zijn allemaal om te zetten naar foliekleuren.